Skip to content

Finnmark – en studie i grått

I en stadig pågående debatt om forsvaret av Finnmark synes det å ha utkrystallisert seg to alternativer som står diametralt mot hverandre. Det diskuteres i stor grad om hvorvidt Finnmark i det hele tatt kan forsvares, og i så fall hvordan. Alternativene som løftes fram, består på den ene side av tradisjonell manøverkrigføring i brigadeforband, og på den andre side av oppgivelse av terreng i kombinasjon med nektelse ved hjelp av avstandsleverte våpen.

Vil du lese mer?

Bestill abonnement her.

Abonnement på Oslo Militære Tidsskrift

  • Digital tilgang på alle utgaver
  • 4 utgivelser hvert år
  • Historisk arkiv.

Allerede abonnent på Oslo Militære Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.