Skip to content

Renovering av den røde salong

Oslo militære samfund renoverte med støtte fra Eckbos legater sommeren 2019 den røde salong (Rom 104) i Samfundsbygningen i Myntgata 3 som ble bygget av og for Samfundet i 1876. Tiltaket var en del av en helhetlig vedlikeholdsplan som hvor alle salonger skal tilbakeføres til en stil fra rundt 1890-tallet med unntak av store festsal […]

Oslo militære samfund renoverte med støtte fra Eckbos legater sommeren 2019 den røde salong (Rom 104) i Samfundsbygningen i Myntgata 3 som ble bygget av og for Samfundet i 1876.

Tiltaket var en del av en helhetlig vedlikeholdsplan som hvor alle salonger skal tilbakeføres til en stil fra rundt 1890-tallet med unntak av store festsal og biblioteket som fredes slik de er.

Forsvarsbygg var interiørarkitektonisk og antikvarisk rådgiver. Bygningen er for tiden i fredningsprosess og tiltaket ble gjort i samråd med Byantikvaren i Oslo.

Arbeidene omfattet tapetsering av vegger med kopi av tapet som er kjent brukt i Norge på slutten 1890-tallet, og maling av øvrige flater med tradisjonelle malingstyper, nye slike- og blondegardiner og tradisjonelt oppheng. Det ble også gjennomført nyinstallasjon av elektrisk anlegg med tradisjonelle porselenskontakter samt installasjon av antikk restaurert ovn.

Prosjektet kostet 253 434 kroner og det ble gjort mulig av et generøst bidrag fra Eckbos legat på 200 000 kroner. Det resterende beløpet ble dekket over vedlikeholdsbudsjettet til OMS.

Vil du lese mer?

Du må være logget på for å få tilgang. Logg inn eller søk om medlemskap her.

Bli medlem av Oslo Militære Samfund

  • Tilgang til flott program med aktuelle foredrag, selskaper og aktiviteter.
  • Norsk Militært Tidsskrift vederlagsfritt tilsendt i posten og på nett.
  • Medlemsrabatt på private selskaper i Samfundsbygningen.

Allerede medlem av Oslo Militære Samfund eller abonnent på Norsk Militært Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt medlemskap eller abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.