Skip to content

Grunnet gjeldende coronarestriksjoner kan ikke OMS åpne for regulære medlemsmøter med publikum i salen, før dette igjen tillates. Vi vil i stedet tilby en kombinasjon av streamede møter og podcaster – lagt ut på våre hjemmesider klokken 18:00 hver mandag fremover. Endringer i programmet vil forekomme: følg med her på hjemmesiden for et oppdatert program.

Renovering av toaletter

Oslo militære samfund renoverte med støtte fra Forsvarets Personellservice, Eckbos legater sommeren 2020 publikumstoalettene i Samfundsbygningen i Myntgata 3 som ble bygget av og for Samfundet i 1876

Tiltaket var en del av en helhetlig vedlikeholdsplan, hvor blant annet også alle salonger skal tilbakeføres til en stil fra rundt 1890-tallet, med unntak av store festsal og biblioteket som fredes slik de er.

Forsvarsbyggs forslag til løsning.

Forsvarsbygg var interiørarkitektonisk og antikvarisk rådgiver. Bygningen er for tiden i fredningsprosess og tiltaket ble gjort i samråd med Byantikvaren i Oslo.

Tolalettene var sist renovert tidlig på 1980-tallet

Prosjektet kostet 1 287 830 kroner og det ble gjort mulig av generøse bidrag fra Forsvarets Personellservice på 600 000 kroner og Eckbos legat på 200 000 kroner. Det resterende beløpet på 487 000 kroner ble dekket over vedlikeholdsbudsjettet til OMS.

Vi i OMS ønsker alle nye og gamle gjester velkommen til vår Samfundsbygning.

Vil du lese mer?

Bestill abonnement her.

Abonnement på Oslo Militære Tidsskrift

  • Digital tilgang på alle utgaver
  • 4 utgivelser hvert år
  • Historisk arkiv.

Allerede abonnent på Oslo Militære Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.