Skip to content

På grunn av koronarestriksjonene er det for tiden ikke åpent for publikum i Oslo Militære Samfund. Enkelte foredrag tas opp på video uten publikum og legges ut på www.oslomilsamfund.no

Renovering av toaletter

Oslo militære samfund renoverte med støtte fra Forsvarets Personellservice, Eckbos legater sommeren 2020 publikumstoalettene i Samfundsbygningen i Myntgata 3 som ble bygget av og for Samfundet i 1876

Tiltaket var en del av en helhetlig vedlikeholdsplan, hvor blant annet også alle salonger skal tilbakeføres til en stil fra rundt 1890-tallet, med unntak av store festsal og biblioteket som fredes slik de er.

Forsvarsbyggs forslag til løsning.

Forsvarsbygg var interiørarkitektonisk og antikvarisk rådgiver. Bygningen er for tiden i fredningsprosess og tiltaket ble gjort i samråd med Byantikvaren i Oslo.

Tolalettene var sist renovert tidlig på 1980-tallet

Prosjektet kostet 1 287 830 kroner og det ble gjort mulig av generøse bidrag fra Forsvarets Personellservice på 600 000 kroner og Eckbos legat på 200 000 kroner. Det resterende beløpet på 487 000 kroner ble dekket over vedlikeholdsbudsjettet til OMS.

Vi i OMS ønsker alle nye og gamle gjester velkommen til vår Samfundsbygning.

Vil du lese mer?

Bestill abonnement her.

Abonnement på Oslo Militære Tidsskrift

  • Digital tilgang på alle utgaver
  • 4 utgivelser hvert år
  • Historisk arkiv.

Allerede abonnent på Oslo Militære Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.