Skip to content

Mer krigshistorisk analyse – Tilfellet Altmark.

Professor Tom Kristiansens solide biografi om general Otto Ruge, og general Sverre Diesens like solide omtale av boken i NMT nr. 2/2020, kan kanskje bli begynnelsen på den analytiske debatten om offiserene og Forsvaret i perioden 1930-45 som flere enn jeg savner. Rett nok er boken om Ruge en utpreget personorientert biografi. Den går ikke veldig systematisk og analytisk inn på eksempelvis forspill og felttog 1940, og på offiserskorpsets forhold gjennom resten av krigen. Men den legger opp til en slik videre forskning. Denne artikkelen gir en liten smaksprøve på en sentralt spørsmål som ennå ikke er besvart fyllestgjørende.

Vil du lese mer?

Du må være logget på for å få tilgang. Logg inn eller søk om medlemskap her.

Bli medlem av Oslo Militære Samfund

  • Tilgang til flott program med aktuelle foredrag, selskaper og aktiviteter.
  • Norsk Militært Tidsskrift vederlagsfritt tilsendt i posten og på nett.
  • Medlemsrabatt på private selskaper i Samfundsbygningen.

Allerede medlem av Oslo Militære Samfund eller abonnent på Norsk Militært Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt medlemskap eller abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.