Skip to content

De nye, geopolitiske rystelsene

Francis Fukuyama ble nærmest herostratisk berømt for i 1989 å proklamere «the end of history». En beslektet observasjon, «the end of geography», ble ikke like påaktet, men har også preget sikkerhetspolitisk tekning. Moderne informasjonsteknologi og nettverket av global handel og transportruter, gjorde at avstander og geografiske hindre ikke ble oppfattet som like relevante som tidligere. I denne artikkelen, som i stor grad bygger på forfatterens bok Geopolitikk. En nøkkel til storpolitikken, Dreyers forlag (2021), vil vi se at geografien på ingen måte er død.

Vil du lese mer?

Bestill abonnement her.

Abonnement på Oslo Militære Tidsskrift

  • Digital tilgang på alle utgaver
  • 4 utgivelser hvert år
  • Historisk arkiv.

Allerede abonnent på Oslo Militære Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.