Skip to content

Den polsk-sovjetiske krig 1918-1920

De fleste som leser dette tidsskriftet, er godt kjent med slag som Marathon og Waterloo. Om de ikke kjenner detaljene, vet de sånn omtrent hvem slaget sto mellom, og sånn omtrent hvor og når det fant sted. Slaget, eller snarere «mirakelet ved Wisła», er det imidlertid langt færre som har et forhold til. Som historikeren Adam Zamoyski skriver: «Det kommer nok som litt av en overraskelse for de fleste mennesker at et slag like avgjørende som Marathon eller Waterloo fant sted i Europa mellom slutten av 1. verdenskrig i 1918 og starten på den andre i 1939». Bare fantasien setter grenser for hvordan Europa hadde sett ut om Den røde armé ikke hadde blitt stoppet i Polen, men fortsatt å rulle vestover. I denne artikkelen skal vi bli bedre kjent med dette slaget, og denne krigen.

Vil du lese mer?

Bestill abonnement her.

Abonnement på Oslo Militære Tidsskrift

  • Digital tilgang på alle utgaver
  • 4 utgivelser hvert år
  • Historisk arkiv.

Allerede abonnent på Oslo Militære Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.