Skip to content

Æresmedlem Kjell Huslid

Oslo Militære Samfunds nekrolog over avdøde Æresmedlem, oberst Kjell Huslid sto på trykk i Aftenposten onsdag 21. september. Maleriet av Kjell står på staffeli, drapert i sørgeflor i Myntgata 3. Nekrologen lyder slik:

Oberst Kjell Huslid

Æresmedlem i Oslo Militære Samfund oberst Kjell Huslid sovnet stille inn den 10. september. Kjell rakk å bli 92 år og vital til det siste.

Trofast deltok han hver mandag på våre medlemsmøter i Oslo Militære Samfund (OMS), interessert og engasjert til det siste. Kjell brant for forsvarssaken og var sterkt opptatt av at Forsvaret ikke måtte nedbygges til et uforsvarlig nivå. Samfunnsberedskapen opptok ham sterkt, og Kjell fulgte nøye med i internasjonal politikk og sikkerhetspolitikk. Helt til det siste deltok han på foredrag, møter og seminarer hvor dette var temaet.

Kjell Huslid var en av de menneskene som det lot til å være bare en oppfatning av. Kjell ble beskrevet på samme måte av alle som møtte ham. Hyggelig, munter, vennlig, engasjert og interessert er ord som går igjen hos oss alle når vi skal beskrive ham. Det var slik han var. Han delte raust sin tid mellom mange organisasjoner, klubber og foreninger, og aldri var det nei i hans munn når noe skulle gjøres. Utallige timer nedla han gjennom mange år ved å systematisere og gjennomgå våre arkiver og vårt historiske materiale. Som ivrig fotograf gjennom alle år bidro Kjell mer enn de fleste til vårt historiske bildearkiv.

Kjell var veldig opptatt av at også de yngre medlemmene i vår tradisjonsrike klubb skulle føle seg velkommen og verdsatt. Alltid gikk han bort og lurte på hvordan det gikk med dem, og alltid var han interessert i å høre hva de var opptatt av.

Det henger svart sørgeflor over maleriet av ham i klubblokalene våre nå. En offiser og en gentleman har forlatt oss, men Kjell vil aldri bli glemt. Fred over hans varme minne.

Vil du lese mer?

Du må være logget på for å få tilgang. Logg inn eller søk om medlemskap her.

Bli medlem av Oslo Militære Samfund

  • Tilgang til flott program med aktuelle foredrag, selskaper og aktiviteter.
  • Norsk Militært Tidsskrift vederlagsfritt tilsendt i posten og på nett.
  • Medlemsrabatt på private selskaper i Samfundsbygningen.

Allerede medlem av Oslo Militære Samfund eller abonnent på Norsk Militært Tidsskrift? Da er digital tilgang inkludert i ditt medlemskap eller abonnement. Aktiver tilgangen her eller logg inn.