Skip to content

Foredrag: Professor Katarzyna Zysk, Institutt for Forsvarsstudier «Nordområdene og Nordflåtens rolle i russisk militær doktrine og strategi»

Dato:
mandag 5. november 2018
Tid: 18:00 - 19:15

Professor Katarzyna Zysk foredrar om «Nordområdene og Nordflåtens rolle i russisk militær doktrine og strategi – implikasjoner for Norges strategiske veivalg»  i Oslo Militære Samfund mandag 5. november 2018 klokken 18:00.

Kjerneidéen bak sentrale innovasjoner i russisk militær doktrine og strategi etter den kalde krigen har handlet om å kompensere for landets militære underlegenhet på en måte som ville hindre andre stater fra å projisere makt mot Russland. Hvordan påvirker utviklingen i den russiske strategiske tenkningen Nordflåtens oppgaver innen: 1) kjernefysisk avskrekking, 2) ikke-kjernefysisk avskrekking, og 3) russisk tilnærming til rollen av ikke-militære metoder og midler? Foredraget vil ta for seg implikasjoner av den konseptuelle utviklingen for det russiske forsvarets og Nordflåtens sammensetning, og mulige roller til den russiske marinen i nord i krise og konfliktsituasjoner i – og utenfor – nordområdene.

Mer om foredragsholderen finner du her.

Vi ønsker våre medlemmer og spesielt inviterte gjester velkommen til foredragsaften.

Påmelding til seksa

Kveldens meny:

Intendanten
E-post: Send E-post

Presse:
Se vår guide rundt det å dekke et foredrag i OMS her.